Ronald Giphart

Hij is een van de bekendste hedendaagse Nederlandse literaire schrijvers. Ronald Giphart komt op 26 november naar Ommen. Natuurlijk gaat hij het over zijn werk hebben. Ook gaat hij in op het thema vitaliteit, ouder worden en leefstijl.

Ronald Giphart (1965) debuteerde in 1992 met de roman Ik ook van jou, een instant klassieker in de Nederlandse literatuur. Daarna volgden onder meer de romans Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen, Troost, IJsland, Harem en Lieve.

Zijn novelle Gala, het Boekenweekgeschenk van 2003, verscheen in een oplage van 780.000 exemplaren. In 2012 verscheen de verhalenbundel De wake, waar hij hoge ogen mee gooide. Voor zijn oeuvre ontving Giphart in 2004 de C.C.S. Croneprijs, de tweejaarlijkse literatuurprijs van de stad Utrecht. Zijn roman Alle tijd werd alom lovend ontvangen en meermaals herdrukt.

In juni 2020 publiceerde Giphart Wie waarlijk leeft, een liefdevol en onverbloemd portret van zijn feministische moeder Wijnie Jabaaij. In 2021 verscheen zijn novelle Applaus: liefde in tijden van corona, bedoeld als ode aan de zorg en steun in de rug van lokale boekhandels. Zijn laatste roman, Nachtangst verscheen in november 2021.

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum zaterdag 26 november 2022