Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Digisterker

Digisterker

Leer online je zaken regelen met gemeente, overheid, Belastingdienst – in de Cursus DigiD in de Bibliotheek

Kinderopvangtoeslag aanvragen, een nieuw rijbewijs, of iets regelen met de ziektekostenverzekering. Dat doe je allemaal via internet. Hoe doe je dat handig en ook veilig? Dat leer je in de Bibliotheek. Op dinsdag 9 mei start in de Bibliotheek in Ommen een cursus Digisterker.

Deelnemers leren zoeken naar informatie over overheidsdiensten en hoe je met die diensten werkt. Bijvoorbeeld: hoe werkt de site van de gemeente? Wat moet je doen om online een identiteitsbewijs aan te vragen? En wat weet de overheid over je, zoals de opbouw van je AOW?

DigiD

Voor al die dingen moet je DigiD leren gebruiken. Met DigiD krijg je persoonlijk toegang tot jouw gegevens op de websites van al die overheidsdiensten. Heb je nog geen DigiD? In de cursus helpen we om hem aan te vragen.

Waar en wanneer

De cursus is op vier dinsdagochtenden, vanaf dinsdag 9 mei, steeds om 10.00 uur in de Bibliotheek in Ommen. Deelnemers moeten al een beetje met computers en internet kunnen omgaan.

Voor het meedoen aan de cursus vragen we een bijdrage van € 15,–. Aanmelden kan online via de knop hieronder of aan de balie in de Bibliotheek in Ommen.

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum dinsdag 30 mei 2023
Tijd 10.00 tot 12.00 uur
Waar Bibliotheek Ommen
Voor wie Volwassenen (18+)
Soort activiteit Cursus
Prijs € 15,–