Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

OV-inloopspreekuur

OV-inloopspreekuur

55-plussers die meer willen weten over reizen met het openbaar vervoer kunnen met zijn of haar vragen terecht in de bibliotheek aan de Chevalleraustraat 6 in Ommen. Van 10.00 tot 11.30 uur is daar dan het inloopspreekuur van de OV-ambassadeurs

Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locatie geven OV-ambassadeurs advies en tips aan 55-plussers over het reizen met trein of bus. Zo helpen zij hun leeftijdsgenoten langer zelfstandig te reizen en kan men zelf ervaren dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is. Voor sommige mensen is het al even geleden dat ze gebruik gemaakt hebben van het openbaar vervoer. Door de OV-ambassadeurs te bevragen en door te doen, blijkt het allemaal mee te vallen! Een uitje naar familie of een bekende, een bezoek aan het museum of een controle in het ziekenhuis is dan geen probleem meer.

Telefonische spreekuren

Neemt u liever telefonisch contact op, dan kunt u bellen met een van de OV-ambassadeurs tijdens het telefonisch spreekuur. Dagelijks zitten zij klaar om telefonisch of via beeldbellen OV-vragen te beantwoorden.?Zij zijn bereikbaar op: 038–303 7010. Maandag tot en met vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur en op maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. Voor meer informatie en alle activiteiten, zie www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.

De provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland vinden dat het openbaar vervoer voor iedereen makkelijk en toegankelijk moet zijn. Reizen met het openbaar vervoer biedt veel voordelen, maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. OV-ambassadeurs, vrijwilligers met veel kennis van het OV, bieden hierbij de helpende hand.

Datum donderdag 4 april 2024
Tijd 10.00 tot 11.30 uur
Waar Bibliotheek Ommen
Voor wie Volwassenen (18+)
Prijs gratis